dimarts, 20 d’octubre del 2009

PRESENTACIÓ DELS 15 ANYS DE CUINA VOLCANICA A LA FIRA DE SANT LLUC



15 anys de camí, i un futur engrescador
Un conjunt de restaurants que han consolidat una cuina apassionada basada en els usos gastronòmics mes arrelats a la comarca. Creuen en la necessitat de representar, defensar i promocionar el territori i tota la seva àrea agroalimentaria, que utilitzaran en la seva cuina els productes conreats, criats i elaborats de forma artesanal a la pròpia comarca de la Garrotxa i el seu entorn que han projectat una cuina a l’abast de tots els paladars.Una cuina de comarca basada en un receptari tradicional, creatiu i atrevit, que fa créixer les inquietuds i les curiositats culinàries pròpies de la zona.Davant la riquesa i varietat de productes tan nostres, el grup Cuina Volcànica en defensa la seva plena integritat als nostres fogons i en difon les seves curiositats culinàries ben pròpies.
Actes conmemoratius de 15 anys de Cuina Volcànica:
-Nou Llibre de Cuina Volcànica, amb aquesta edició volem posar a l'abast de tothom el recetari dels nostres establiments. En aquest llibre amb fotos dels nostres cuiner/res i cambrers/es es vol donar una imatge més propera de tot el Col.lectiu Cuina Volcànica .
-Cervesa “La Volcànica”, amb aquesta cervesa reafirmem l'unió del col.lectiu ja que hem aconseguit crear un producte propi que tindrem conjuntament els establiments del grup, però no solament ens vam quedar amb la cervesa ja que també hem creat el seus recipient, la seva copa adient.
Aquesta cervesa l'hem creat amb l'intenció de que sigui una beguda de menjar, no solament un refresc. És una cervesa amb una base de fajol i farro i s'adium perfectament a les bases del col.lectiu.
-Calendari Gastronòmic, un dels altres objectius del col.ectiu ha estat revitalitzar el sector agrolimentari de la comarca, amb la participació en tota Fira o acte agrolimentari del territori. Per aquest motiu ens hem marcat el nou objectiu de planificar anualment les jornades gastronòmiques dels nostres establiments amb els actes i Fires vigents, però igualment hem incorporat altres jornades que ens semblen adients per tancar un cercle que vam començar fa 15 anys.
També volem agraïr la col.laboració de Turisme Garrotxa, ja que ha estat el punt d'unió de totes les entitats públiques per crear aquest suport de paper on agrupa tots els actes de la comarca i totes les jornades gastronòmiques.
Solament amb l'esforç i la bona voluntat de les entitats, empreses i empresaris de la comarca aconseguirem un futur engrescador per la gastronomia, hem de ser optimistes i realistes amb la situació vigent. Però lo que està molt definit és la feina feta durant aquests 15 anys, la consolidació d'un projecte que semblava un miratge i que s'ha acabat fent realitat: “descobrir el nostre territori a traves de la nostra cuina”.