dimarts, 27 de maig del 2008


"Al bell mig de la terra aspre i de mala petja,
en aquesta Garrotxa fecunda, boirosa,
i freda en dies de ple hivern,
hi brolla una cuina plena de bones menges,
amb fesols de la tavella grisa,
i patates mores, fajol i
blat de moro blanc, tòfones i bona carn ...
que fan de la cuina volcànica
un brot de gastronomia agraïda
a tot el territori i a la seva gent".

Pep Nogué


1 comentari:

Cuina Volcanica ha dit...

"Cuina Volcànica elegeix nou President : Joan Masegur Iglesias"

Joan Masegur Iglesias cuiner del Restaurant Hostal del Ossos de Batet de la Serra es elegit com nou president del col·lectiu de Cuina Volcànica de la Garrotxa.

En Joan ,es un jove cuiner recentment finalitzat els estudis d'hostaleria a l'Escola de Sant Narcís de Girona ; ell ha bagut de les fonts de la Cuina Volcànica des de el seu naixement en aquest establiment que regeix en aquesta la seva tercera generació.

La nova presidència amb la col·laboració de la seva Junta Directiva i la participació de la resta dels membres del col·lectiu vol continuar evolucionant des de els principis i objectius en que es fonamenta la Cuina Volcànica :

- Una aposta decidida per mantenir ,recuperar i incorporar en les seves cuines els productes propis de una comarca privilegiada com la Garrotxa : els fesols, el fajol, la patata mora, el blat de moro blanc, la tòfona, el farro,serrat d'ovella , bones carns i embotits , el piumoc, els llardons de la mocada , la ratafia ...

-La feina vital i necessària del dia a dia , tot parlant de tu a tu amb els cultivadors i ramaders, productors que ens fan conèixer millor les qualitats del producte.

- Com a membres del Club de Gastronomia de Turisme de Catalunya volem donar a conèixer a traves de la gastronomia la riquesa i atractius turístics de la nostra comarca i del país

En Joan i tots els membres de Cuina Volcànica recordem i ens fem nostre l'esperit participatiu, dinàmic i innovador que ens va deixar la nostra estimada Presidenta Judith Oliveras i Serra.