
JORNADA DE LA PATATA MORA ALS HOSTALETS D’EN BAS
Dissabte, 14 de noviembre de 2009
El grup Cuina Volcànica, l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, l’Ajuntament de la Vall d’en Bas, el Sigma, el Parc Natural de la zona Volcànica de la Garrotxa, Slow food Garrotxa i l'Associació de Turisme i Comerç de la Vall d'en Bas amb Cuina Remença organitzen pel proper dissabte 14 de novembre la 2a jornada de la patata als Hostalets de Bas.
La jornada vol ser una eina de divulgació sobre aquest tubercle, arribat fa uns 500 anys a Europa i que es va establir amb força a les nostres contrades.
ACTES
A les 17’30, al local social dels Hostalets de Bas.
A les 17’30, al local social dels Hostalets de Bas.
PONENCIES A L’ENTORN DE LA PATATA
Obertura per part del president de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, Gerard Xifra.
Obertura per part del president de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, Gerard Xifra.
La recuperació de la patata del Bufet a Orís, pel col·lectiu de productors de la patata del bufet.
Anàlisi de la recuperació de la patata mora l’any 2009 a la Garrotxa.
La cuina de la patata mora. Descripció dels tastos que es provaran i del menú trumfaire. Joan Masegur, president del Col·lectiu de Cuina Volcànica.
L’activitat tindrà una durada d’un hora aproximadament, i tot seguit, es servirà un aperitiu gratuït per la gent assistent a l’acte que el col·lectiu Cuina Volcànica conjuntament amb Cuina Remença haurà preparat.
Els tastos seran els següents:
Bracet de patata mora amb anxoves i olives negres (Can Barris -C.Remença i C.Volcànica
Patates Farcides de la Vall (Rt. Ca la Carmelita-C.Remença)
Truita de patates amb botifarra negre (Rt,Can Trona- C.Remença)
Trinxat de col i patata (Rt.Can Morera – C.Remença)
Patata confitada amb musclos de roca i pebre vermell agredolç
Bracet de patata mora amb anxoves i olives negres (Can Barris -C.Remença i C.Volcànica
Patates Farcides de la Vall (Rt. Ca la Carmelita-C.Remença)
Truita de patates amb botifarra negre (Rt,Can Trona- C.Remença)
Trinxat de col i patata (Rt.Can Morera – C.Remença)
Patata confitada amb musclos de roca i pebre vermell agredolç
A les 21 hores, al restaurant l’hostalet, d’Hostalets de Bas.
El Col·lectiu de Cuina Volcànica amv la col.laboració de Cuina Remença han preparat un sopar per celebrar aquesta jornada amb la patata mora com a protagonista.
Tothom qui vulgui, pot fer la seva reserva fins el dia 10 de novembre al telèfon del restaurant 972 690006 per assistir en aquest sopar i al secretariat de l'Associació d'Hostalatge de la Garrotxa 607401947. Places limitades.
El sopar te un cost de 20 € per persona.
SOPAR TRUMFAIRE
Sopa de patata mora amb ou escalfat, cansalada i tòfona negra (l’Hostalet-Cuina Volcànica i C.Remença)
Calamars farcits a l’Olotina amb patates mores (Sant Miquel- Cuina Volcànica i C.Remença)
Costelló de porc cuita a baixa temperatura, sobre parmetier de patates mores i cargols sense feina (Els Ossos- Cuina Volcànica)
Cake de carbassa i patata mora amb poma al forn i gelat de tortell (Font Moixina-Cuina Volcànica)
Cafès i xocolates
Vins de l’Empordà
Aigua Mineral
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada